Zatvara se bioskop Balkan

Bez autora
Mar 24 2010

Poslednji film biće "Na lepom plavom Dunavu" reditelja Darka Bajića, koji je prikazan i na otvaranju bioskopa 2008. godine. Bioskop Balkan se zatvara, jer vlasnik tog bioskopa započinje renoviranje prostora. Ne zna se koja će biti namena tog prostora ubuduće. U maju 2008. godine, Beograd film je, uprkos protivljenju manjinskih akcionara, prebacio imovinu šest bioskopa - Balkan, Partizan, Jadran, Kozara, Voždovac i Slavica - na zavisna društva Beobana, Beopana, Beojana, Beokona, Beovona i Beoslaba. Većinski akcionari su dve firme sa Kipra, a dalja sudbina bioskopa – nepoznata. Podsetimo, samo nekoliko godina posle bioskopske histerije za Zonom Zamfirovom, najgledanijim domaćim filmom svih vremena, sudbina bioskopa u Srbiji takoreći je vodviljska. Oni su najčešće tehnički tragikomični, bez publike, ili pretvoreni u bazare, ili su zatvoreni, ili u statusu "aktivan" sa po svega dva-tri filma godišnje.

Zatvara se bioskop BalkanPoslednji film biće "Na lepom plavom Dunavu" reditelja Darka Bajića, koji je prikazan i na otvaranju bioskopa 2008. godine.

Direktor bioskopa Balkan Darko Bajić rekao je agenciji da se bioskop Balkan zatvara, jer vlasnik tog bioskopa započinje renoviranje prostora.

Ne zna se koja će biti namena tog prostora ubuduće.

U maju 2008. godine, Beograd film je, uprkos protivljenju manjinskih akcionara, prebacio imovinu šest bioskopa - Balkan, Partizan, Jadran, Kozara, Voždovac i Slavica - na zavisna društva Beobana, Beopana, Beojana, Beokona, Beovona i Beoslaba.

Većinski akcionari su dve firme sa Kipra, a dalja sudbina bioskopa – nepoznata.

Podsetimo, samo nekoliko godina posle bioskopske histerije za Zonom Zamfirovom, najgledanijim domaćim filmom svih vremena, sudbina bioskopa u Srbiji takoreći je vodviljska. Oni su najčešće tehnički tragikomični, bez publike, ili pretvoreni u bazare, ili su zatvoreni, ili u statusu "aktivan" sa po svega dva-tri filma godišnje.

I kad bi se sada pojavio domaći blokbaster, ni približno ne bi mogao stići a kamoli premašiti rekord od milion i dvesta hiljada gledalaca, i to iz jednog, prilično banalnog razloga: ne bi imao gde da se prikazuje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik